Saturday, July 15, 2006

de beste ansjovis














komt uit het havenstadje L'Escala in het noorden van Catalunya tussen Estartit en Cadaques.
Ansjovis wordt 's nachts gevangen en 's morgens op de plaatselijke marktjes verkocht.
Op pekel ingelegde ansjovis is de beste die je ooit van je leven geproefd hebt. Als je uiteraard van zoute sterke ansjovis houdt tenminste.
Ansjovis uit L'Escala krijgt als enige produkt naast wijnen en cavas vanaf 2007 een eigen DO (denominacion de origin). Wat betekent dat als je ansjovis uit L'escala op je bord krijgt deze rechtstreeks uit het stadje komt. Noem het een kwaliteitsmerk.

Proef de ansjovis puur, met een beetje olijfolie, in je salade of tussen je catalaanse boterham (zie gisteren).

Ik heb de vorige weken Vlaamse ansjovisliefhebbers onze borden ziet uitlikken.
Zin in een belevenis? Stuur me een e-mailtje (info@catalaan.be)