Thursday, July 13, 2006

pa amb tomaquet


De catalaanse keuken en zijn koks horen bij de beste ter wereld.
Tijdens mijn presentaties en verkoopgesprekken over de catalanen en hun keuken sta ik telkens weer versteld hoe weinig mensen 'pa amb tomaquet' kennen.
Pa amb tomaquet vind je op elke catalaanse gedekte tafel en is het meest eenvoudige gerecht dat je je kan voorstellen.

Pak een stuk frans brood, snij het door midden.
Rooster de stukken brood een 3 tal minuten
Wrijf in met een teentje look. Snij een rijpe tomaat in 2 en wrijf het vruchtvlees over het brood (en look). Voeg wat goede olijfolie toe. Pak uit met je kennis door de olijfolie met je wijsvinger over het brood te smeren.
Snufje zout et voila simpel en eenvoudig. Pa amb tomaquet is klaar.
Op dit heerlijke broodje kan je naar eigen believe jamon of anchovis of kaas .... leggen.
Smullen en puur catalaans. Begin er vandaag nog aan !!!!