Monday, March 05, 2007

gambas i pollastre




Dit is op 20 minuten klaar. Echt waar. Niks aan maar heel lekker.
Gambas a la plancha en pollastre rostit.
Gambas a la plancha:
Strooi op de gambas (liefst met kop en al) overvloedig met peper, zout en olijfolie
Zet een grillpan op het vuur tot de pan heet is (een druppeltje water moet direct verdampen
Leg de gambas er op en wacht 5 minuten
Draai ze om en strooi er een mengeling van gehakte peterselie en 6 fijngesneden teentjes look op. Wacht weer 5 minuten. Giet er desnoods nog een beetje olijfolie op en klaar is Jordi.

Pollastre rostit:
Verdeel een kip in 6 stukken. Strooi er zout, peper en oregano op.
Bak ze eventjes aan in hete olijfolie tot de kip een mooie brouine korst heeft.
Blus met 25 cl vi ranci (vermouth, martini, ...).
Pak een stenen schaal. Leg op de bodem 2 fijngesneden uien. Leg de kip op de ui. Voeg hier 5 teentjes look aan toe (mogen in hun schil blijven) en 5 kleine rijpe tomaatjes (prik een paar keer in de tomaatjes. Doe er dan de saus van de pan over en werk af met 2 laurierblaadjes. Schuif de schaal voor 45 minuten in de oven (180°). Thats it.

Combinatie gambas en kip kan perfect en het is zo Catalaans als het maar zijn kan.
Allez, smakelijk !!!